Na cesty treba väčší objem peňazí

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 19:12 • 2 min
Na cesty treba väčší objem peňazí

BRATISLAVA - Riešením zlého stavu ciest podľa ministerstva dopravy nie je presúvanie peňazí z "jednej škatuľky do druhej", ale zvýšenie celkového objemu peňazí, ktoré sa do ciest každoročne investujú.

slovakia

left justify in out

Rezort tvrdí, že riešenie tohto problému neprináša ani návrh riaditeľa Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo Ondreja Mateja. Ten vo štvrtok navrhol nový model financovania výstavby diaľnic a rýchlostných ciest, ako aj ciest I., II., a III. triedy, napríklad účelovou viazanosťou finančných prostriedkov v štátnom rozpočte.

"Ak mal pán Ondrej Matej návrh, ako vyriešiť financovanie ciest, mohol ho predstaviť a presadiť v čase, kedy jeho materská strana SDKÚ-DS bola najsilnejšou vládnou stranou a on bol poslancom NR SR a poradcom bývalej premiérky," uviedol v reakcii hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa. "Jeho názory na dnešnej tlačovej besede považujeme za štandardné stanovisko opozičného politika," dodal.

Ministerstvo dopravy uviedlo, že financovanie výstavby a opráv ciest z prostriedkov štátneho rozpočtu z kapitoly ministerstva je už aj v súčasnosti účelovo určené na plnenie zámerov a cieľov programov schválených vládou približne v sumách, ktoré spomínal Matej. "Pokiaľ sme informovaní, pán Matej neuviedol, odkiaľ by chcel zobrať dodatočné prostriedky na opravu a výstavbu ciest. Jediným skutočným problémom rozvoja cestnej siete na Slovensku je podľa nášho názoru nedostatok finančných prostriedkov," tvrdí Kóňa.

Akékoľvek konštruktívne návrhy na rozvoj dopravnej siete, ktoré nie sú len predmetom opozičného politického boja, ministerstvo dopravy rado zváži. Matej žiadny návrh financovania cestnej infraštruktúry ministerstvu oficiálne neposlal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies