Na cestovanie v kraji a hlavnom meste bude stačiť jeden lístok

NETKY.SK • 29 Október 2011, 03:35 • 2 min
Na cestovanie v kraji a hlavnom meste bude stačiť jeden lístok

Na cestovanie v kraji a hlavnom meste bude stačiť jeden lístok

slovakia

left justify in out

img

Vzorovú inštaláciu označovačov cestovných lístkov do autobusov regionálneho prepravcu Slovak Lines v rámci príprav spúšťania Bratislavskej integrovanej dopravy dnes predviedli na autobusovej stanici Mlynské Nivy v Bratislave.
Ide o systém, ktorý umožní cestujúcim v budúcnosti cestovať na jediný lístok v rámci mestskej hromadnej, prímestskej autobusovej, ako aj železničnej dopravy. Cestovanie by sa malo stať jednoduchšie a tiež aj lacnejšie. Nositeľom filozofie systému integrovanej dopravy je Bratislavský samosprávny kraj. Ako uviedol na dnešnom brífingu predseda BSK Pavol Frešo, "tieto označovače sa začínajú inštalovať do prímestských autobusov. K iniciatíve župy sa pripojí aj Dopravný podnik Bratislava v rámci MHD a železnice. Po zavedení systému ľudia nebudú musieť mať tri lístky, ale bude im stačiť jeden. Je to jednoduchá logika, ktorá funguje už bežne v niektorých európskych metropolách. V budúcom roku by sme mali mať integrovanú dopravu v hlavnom meste a na Záhorí.
Do prímestských autobusov nainštalujú 205 označovačov lístkov. Celý projekt je z prevažnej väčšiny financovaný z eurofondov. V rámci Bratislavského kraja sa bude týkať okolo 160.000 ľudí v okresoch Malacky, Pezinok a Senec. Tento počet cestujúcich rádovo prudko vzrastie po integrácii hlavného mesta do komplexného integrovaného systému.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona