Na ceste I/66 na horskom priechode Besník sú snehové jazyky

NETKY.SK • 20 Január 2016, 07:57 • 2 min
Na ceste I/66 na horskom priechode Besník sú snehové jazyky

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký, miestami mokrý, informuje Slovenská správa ciest.

slovakia

left justify in out

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Na cestách vo vyšších polohách stredného a východného Slovenska je povrch vozoviek pokrytý čerstvým až utlačeným snehom v hrúbke jeden až tri centimetre. Zľadovatený sneh do hrúbky až päť centimetrov sa vyskytuje na úsekoch ciest II/578 Skalka - Kremnica a II/558 Stakčín - Ulič. Miestami zľadovatený sneh hrúbke jeden až tri centimetre sa vyskytuje na cestách nižších kategórií v oblasti Kremnice, Bytče, Belej, Lučenca, Novej Bani a Kokavy nad Rimavicou.


Povrch vozoviek na horských priechodoch (HP) je prevažne suchý až mokrý, okrem HP Grajnár, Besník, Donovaly, Šturec, Látky-Prašivá, Vrchslatina, Huty, Podspády, Fačkov, Dobšiná a Herlianske Sedlo, ktorých povrch vozovky je pokrytý čerstvým kašovitým až utlačeným snehom v hrúbke až do troch centimetrov. Na HP Zbojská, Chorepa, Veľké Pole a Cukmantel sa na vozovke nachádza miestami zľadovatený sneh do jedného centimetra.


Na ceste I/66 na horskom priechode Besník sa vplyvom silného vetra tvoria snehové jazyky. Na vlhkých a mokrých cestách sa môže pri nízkych teplotách tvoriť poľadovica. Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený HP Šútovce a cesta I/64 v úseku Nitrianske Pravno-Fačkovské sedlo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies