Na ceste do Európy: Úroveň obchodovania s ľudmi a prostitúcia sa na Ukrajine zvýšila o 75 %

NETKY.SK • 23 Júl 2018, 16:53 • 2 min
Na ceste do Európy: Úroveň obchodovania s ľudmi a prostitúcia sa na Ukrajine zvýšila o 75 %

KYJEV - Doposiaľ v roku 2018 odhalili orgány činné v trestnom konaní 119 prípadov obchodovania s ľudmi, ako aj 365 prípadov porušenia súvisiacich s činnosťou pasákov. Informuje Life.ru.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vedúci oddelenia pre boj proti trestnej činnosti súvisiacej s obchodovaním s ľudmi Artem Krishchenko uviedol, že celkovo bolo zadržaných 14 členov rôznych organizovaných zločineckých skupín, ktoré porušili zákon. Okrem toho, 121 osôb bolo vyhlásených ako podozrivých z prípadov obchodovania s ľudmi alebo prostitúcie.
     

Hneď v niekoľkých prípadoch sa vedú vyšetrovania a zhromažďujú sa dôkazy. Ako bolo poznamenané, najčastejšie z činnosti organizovaných zločineckých skupín utrpeli ženy, celkom 91 ukrajiniek je obeťami prípadov. Rovnako v procese obetí bolo 49 mužov, 9 maloletých a 7 mladistvých. 
     

Bolo zistených 5 prípadov obchodovania výlučne s deťmi a jedného maloleteho chlapca sa pokúšali dať do prenájmu skupine, ktorá sa zaoberá žobraním.
     

Pokiaľ ide o obchodovanie s prostitúciou, v krajine bol tiež zaznamenaný extrémne rýchly rast. Väčšina zločinov v tejto oblasti sa vyskytuje v Kyjeve, Charkove, Odesse a v blízkych oblastiach. Je pravdepodobné, že ľudia, ktorí stratili príležitosť kŕmiť svoje rodiny v podmienkach zhoršujúcej sa ekonomiky, sú pripravení predávať seba a svojich blízkych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies