Na cestách v okolí Šamorína sa tvorí poľadovica

NETKY.SK • 26 Január 2016, 08:54 • 2 min
Na cestách v okolí Šamorína sa tvorí poľadovica

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je mokrý, miestami vlhký s výnimkou obchvatu Svidníka, kde na vozovke je miestami vrstva kašovitého snehu do jedného centimetra, informuje Slovenská správa ciest.

slovakia

left justify in out

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek na západnom a juhu stredného Slovenska je mokrý, miestami vlhký, na ostatnom území mokrý alebo pokrytý kašovitým, prípadne utlačeným snehom do hrúbky jeden až tri centimetre.


Povrch vozoviek na horských priechodoch (HP) je prevažne mokrý, okrem HP Vrchslatina, Cukmantel, Huty, Dobšiná, Puste Pole, Herlianske Sedlo, Makov, Látky-Prašivá, Chorepa, Fačkov, Čertovica, Vyšehrad, kde povrch vozovky je pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu do jedného až dvoch centimetrov, na HP Besník až do päť centimetrov. Miestami zľadovatený sneh do dvoch centimetrov je na HP Veľké Pole a Zbojská.

 

Na cestách v okolí Šamorína sa tvorí poľadovica. Hmla s dohľadnosťou do 50 m je v lokalitách Žiar nad Hronom, Fiľakovo, Lučenec, Poltár a do 100 m v lokalitách Piešťany, Zemianska Olča, Hurbanovo, Vrútky, Šrobárová, Komárno, Myjava, Želiezovce, Turany. Cesta II/584 Srdiečko - Bystrá je zjazdná len so snehovými reťazami pre všetku dopravu. Na vlhkých a mokrých cestách sa môže pri nízkych teplotách tvoriť poľadovica.


Pre vozidlá nad 10 m sú uzatvorené HP Šútovce, Veľké Pole a cesta I/64 v úseku Nitrianske Pravno-Fačkovské sedlo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies