Na cestách v Košickom kraji počas víkendu pri nehodách asistoval alkohol

NETKY.SK • 28 September 2015, 15:10 • 2 min
Na cestách v Košickom kraji počas víkendu pri nehodách asistoval alkohol

KOŠICE – Polícia v Košickom kraji zaznamenala počas uplynulých troch dní tri prípady dopravných nehôd, pri ktorých úradoval alkohol u vodičov.

slovakia

left justify in out

Krajský policajný hovorca v Košiciach Alexander Szabó informoval, že v piatok (25.9.) krátko po 14.00 h viedol 39-ročný Michalovčan Miloš osobné motorové vozidlo značky Fiat v smere od Michaloviec na Strážske. „Pravdepodobne v dôsledku nedodržania vzdialenosti narazil do vozidla značky Volkswagen idúceho pred ním, ktoré viedol 27-ročný vodič z okresu Humenné. Ten znížil rýchlosť jazdy v dôsledku vzniknutej dopravnej situácie a Fiat následne narazil do zadnej časti jeho vozidla. Pri nehode vodič Volkswagena a jeho 53-ročná spolujazdkyňa utrpeli ľahké zranenia s dobou liečenia do siedmich dní, rovnako ako aj vodič Fiata,“ priblížil hovorca. Vykonanou dychovou skúškou na alkohol policajti u vodiča Volkswagena požitie alkoholu nezistili, avšak u vodiča Fiata namerali hodnotu 1,04 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo je 2,17 promile. Na vozidlách vznikla celková škoda vo výške 3500 eur.

 

V sobotu (26.9.) pred 15.00 h viedol v deň svojich 35. narodenín Ladislav z Rožňavy osobné motorové vozidlo značky Volkswagen po Košickej ulici v Rožňave. Pri prejazde ľavotočivou zákrutou na mokrej vozovke dostal šmyk a narazil do zaparkovaného vozidla značky Kia, priblížil ďalšiu nehodu Szabó. Po náraze vozidlo Kia odhodilo, pričom prednou časťou narazilo do oplotenia rodinného domu. U vodiča policajti vykonanou dychovou skúškou namerali hodnotu 1,18 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo je takmer 2,5 promile.

 

O deň neskôr krátko po 21.30 h viedol 50-ročný Rožňavčan Július osobné motorové vozidlo značky Ford po obci Gemerská Hôrka smerom na Jelšavu. Pri obecnom úrade vošiel do jazdnej dráhy oproti idúcemu vozidlu značky Škoda, ktoré riadil 65-ročný vodič z Gemerskej Vsi. „Pri zrážke medzi vozidlami k zraneniu osôb nedošlo. U vodičov polícia vykonala dychovú skúšku, pri ktorej u vodiča Forda namerali hodnotu 1,71 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo je viac ako 3,5 promile,“ upozornil Szabó. U vodiča škodovky požitie alkoholu nebolo zistené.

 

Všetci traja vodiči boli umiestení v cele policajného zaistenia a obvinení zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny im hrozí až ročné väzenie. Polícia v tejto súvislosti opätovne apeluje na vodičov, že alkohol za volant nepatrí. „Aj napriek mnohým výzvam, každodennému výkonu služby zameranému na dohľad nad cestnou premávkou, či vykonaním rôznych opatrení zo strany polície, sa stále nájdu nezodpovedné osoby, ktoré arogantne pristupujú k zákazu viesť vozidlo pod vplyvom alkoholu. Polícia opätovne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby nehazardovali so svojím zdravím či životom a neohrozovali iných,“ zdôraznil hovorca s tým, že práve alkohol je jednou z najčastejších príčin dopravných nehôd, a preto voči takýmto nezodpovedným vodičom bude polícia postupovať nekompromisne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies