Na cestách Trenčianskeho kraja zomrelo tento rok pri dopravných nehodách desať ľudí

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 15:04 • 2 min
Na cestách Trenčianskeho kraja zomrelo tento rok pri dopravných nehodách desať ľudí

TRENČÍN - Na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa v minulom týždni stalo 28 dopravných nehôd.

slovakia

left justify in out

Zomrel pri nich jeden človek, dvaja ľudia utrpeli ťažké a 12 ľahké zranenia. TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Trenčíne Pavol Kudlička.
     

Podľa informácií odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru sa na cestách TSK stalo od začiatku roka do 27. júla 661 dopravných nehôd, čo je o 44 menej ako v rovnakom období minulého roku. Zomrelo pri nich 10 ľudí (medziročný nárast o štyroch), 45 utrpelo ťažké zranenia. 
     

Na slovenských cestách sa tento rok stalo celkovo 7344 dopravných nehôd. Zomrelo pri nich 143 ľudí, čo je o 45 viac ako v rovnakom období 2013. Ťažko sa zranilo 555 osôb (medziročný pokles o jednu). Najviac obetí si tento rok vyžiadali dopravné nehody na cestách Žilinského samosprávneho kraja, kde zomrelo 32 ľudí (medziročný nárast o 13). Najmenej ľudí – deväť - zomrelo tento rok pri dopravných nehodách v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BSK).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona