Na cestách stredného a východného Slovenska sa vytvára poľadovica

NETKY.SK • 17 November 2016, 11:17 • 2 min
Na cestách stredného a východného Slovenska sa vytvára poľadovica

BRATISLAVA - Na strednom a východnom Slovensku musia byť šoféri mimoriadne opatrní a rátať s možnou poľadovicou. Na obozretnosť na cestách vyzýva Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe www.zjazdnost.sk.

slovakia

left justify in out

Cestári na stránke konkretizujú, že poľadovica je na cestách v okolí Banskej Štiavnice, Kremnice, Žarnovice, Novej Bane, Žiaru nad Hronom, Ilavy, Jasnej, Liptovských Matiašoviec, Kokavy nad Rimavicou, Bardejova a Lenartova. Poľadovica sa vytvára aj v okresoch Poprad a Kežmarok, a to v dôsledku mrznúceho mrholenia.

Mrznúce drobné zrážky takisto výrazne znižujú viditeľnosť v okolí Banskej Štiavnice a Kremnice, kde je dohľadnosť len na 50 m, do 100 m znižuje viditeľnosť hmla a silný dážď v okolí Spišskej Novej Vsi a Vrútok.

 

Výstrahu pre šoférov pred poľadovicou už dnes vydal aj Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). S tvorbou poľadovice na cestách stredného a východného Slovenska je podľa meteorológov potrebné rátať až do nočných hodín.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona