Na cestách sa tvoria snehové jazyky, záveje aj poľadovica

NETKY.SK • 25 Január 2015, 13:40 • 2 min
Na cestách sa tvoria snehové jazyky, záveje aj poľadovica

BRATISLAVA - Vodiči by si mali aj dnes dávať na cestách pozor. Na Slovensku naďalej sneží a fúka vietor, niekde sa preto tvoria snehové jazyky, záveje aj poľadovica.

slovakia

left justify in out

Cestári upozorňujú na tvoriace sa snehové jazyky a záveje v okresoch Galanta, Dunajská Streda, Myjava a v okolí Lipian v okrese Prešov. "Niektoré cesty v okrese Dunajská Streda sú preto ťažko prejazdné," píšu na svojom webe. Snehové záveje sa tvoria aj na horskom prechode Besník na ceste I/66.
      

Na cestách I/62 Senec - Sereď, I/75 na úseku Sládkovičovo - odbočka na Váhovce, I/61 Bučany - Drahovce, II/507 Gáň- Sereď - Hlohovec, II/513 Trakovice - Rišňovce je miestami na vozovke vrstva zľadovateného snehu až do 10 cm.
      

V lokalitách Skalka nad Váhom, Horelica, Skalité, Svrčinovec, Brodno, Čadca a Fričovce sú podľa cestárov problémy s dohľadnosťou. Silné sneženie ju obmedzuje do 100 m.
      

Cestári tiež informujú, že všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na Slovensku sú zjazdné, ich vozovka je vlhká až mokrá. "Vrstva čerstvého až kašovitého snehu do 2 cm sa nachádza na úsekoch D1 Ivachnová - Liptovský Mikuláš, Voderady - Trnava - Hlohovec, na úseku R1 Šoporňa - Veľké Zálužie - Nitra západ, a na úseku R3 Trstená - Tvrdošín," doplnili.
      

Zjazdné sú aj cesty I., II. a III. triedy, aj tu je vozovka vlhká až mokrá. Na cestách vo vyššie položených lokalitách stredného a východného Slovenska je vozovka miestami pokrytá kašovitým, prípadne utlačeným snehom v hrúbke 1 - 3 cm.
      

Na väčšine územia západného Slovenska je podľa cestárov na vozovkách vrstva čerstvého až kašovitého, miestami utlačeného až zľadovateného snehu do 3 cm, miestami do 5 cm, v okrese Galanta, Dunajská Streda a Senec miestami až do 10 cm.
      

Horský prechod Šútovce je uzatvorený pre vozidlá dlhšie ako 10 m a horský prechod Zbojská pre vozidlá nad 3,5 t. Cesta I/64 Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo je uzatvorená pre vozidlá dlhšie ako 10 m.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies