Na cestách sa tvorí poľadovica a hmla, na horách fúka silný vietor

NETKY.SK • 28 Január 2016, 10:13 • 2 min
Na cestách sa tvorí poľadovica a hmla, na horách fúka silný vietor

BRATISLAVA - Meteorológovia varujú pred tvorbou poľadovice a hmly či silným vetrom v Tatrách.

slovakia

left justify in out

Poľadovica by sa mala od rána tvoriť v Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Výstraha prvého stupňa pred jej tvorbou platí maximálne do 11.00 h.

 

Hmla sa bude vyskytovať na území celého Slovenska maximálne do 10.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na dohľadnosť od 50 do 300 metrov. Hustá hmla s dohľadnosťou do 50 metrov sa podľa Slovenskej správy ciest (SSC) vyskytuje v lokalitách Trebišov, Sečovce, Kráľovský Chlmec, Lipany, Štós, Šaľa, Lenartov a Švábovská stráň. Informovala o tom na svojom webe zjazdnosť.sk.

 

Výstraha druhého stupňa pred vetrom platí pre okresy Banská Bystrica, Brezno, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad a Tvrdošín. Na hrebeňoch Tatier môže vietor dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 115 až 145 kilometrov za hodinu.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies