Na cestách preveria vodičov v poskytovaní prvej pomoci

NETKY.SK • 5 August 2016, 14:46 • 2 min
Na cestách preveria vodičov v poskytovaní prvej pomoci

BRATISLAVA - Slovenský Červený kríž (SČK) bude od pondelka 8. do piatka 12. augusta preverovať úroveň vedomostí vodičov v oblasti poskytovania prvej pomoci na slovenských cestách.

slovakia

left justify in out

Dobrovoľníci a zamestnanci Červeného kríža budú na cestách spolupracovať s Policajným zborom SR. Agentúru SITA o tom informovala koordinátorka pre prvú pomoc a krvný program Červeného kríža pre SR Silvia Erdélyiová s tým, že SČK sa touto akciou pripojil k iniciatíve a výzve Európskej charty o bezpečnosti cestnej premávky s cieľom znížiť počet obetí dopravných nehôd na slovenských cestách.


"Minulý rok len približne polovica oslovených vodičov poznala základy poskytovania prvej pomoci a zvládla resuscitáciu na figuríne," uviedla Erdélyiová s tým, že z 1 887 kontrolovaných vodičov zvládlo resuscitáciu správne len 722 vodičov. Z 1 458 kontrolovaných lekárničiek vodičov malo kompletnú správnu výbavu 1 205 z nich, 424 vodičov lekárničku nemali alebo bola nepoužiteľná.


Slovenský Červený kríž zároveň pozýva na osem, 16 a 33 hodín trvajúce kurzy prvej pomoci, ktoré organizuje počas celého roka v 37 územných spolkoch Červeného kríža na Slovensku. Minulý rok ich spolu absolvovalo viac ako 20 tisíc účastníkov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies