Na cestách pod Tatrami odvolali prvý situačný stupeň

NETKY.SK • 5 Január 2017, 14:36 • 2 min
Na cestách pod Tatrami odvolali prvý situačný stupeň

POPRAD – Prvý situačný stupeň na podtatranských cestách odvolala dnes Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) pre oblasť Poprad o 13.30 h. Vyhlásený stav trval od stredy 4. januára od 11.00 h. Pre TASR to potvrdil riaditeľ SÚC PSK pre oblasť Poprad Marián Barilla.

slovakia

left justify in out

"Situácia na cestách sa postupne upokojuje. Intenzívne sneženie v priebehu noci ustávalo a v týchto hodinách sneží už len na niektorých lokalitách. Intenzita vetra sa na väčšine územia zmiernila, avšak na viacerých miestach je vietor aj naďalej intenzívny a dochádza k zafúkavaniu vozoviek a tvorbe snehových závejov," priblížil riaditeľ s tým, že cestári sa od ranných hodín snažia dočistiť cesty od snehu.

 

Barilla uviedol, že v nasledujúcich hodinách majú byť mrazy a SÚC PSK pre oblasť Poprad chce zabrániť tomu, aby zvyšky snehu na vozovkách zamrzli a vytvorili sa tak zľadovatené koľaje.

 

" Všetky cesty v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča sú zjazdné, výnimku tvorí cesta III/3061 Štrba – Šuňava, ktorá je aj naďalej uzatvorená z dôvodu zafúkania a tvorby snehových závejov," priblížil Barilla. Dodal, že hneď ako sa zníži intenzita vetra, tak sa nasadí snehová fréza a začne sa so sprejazdnením uzatvoreného úseky cesty.

 

V okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča bolo za ostatných 24 hodín nasadených 22 sypačov. "Prepluhovali sme 3907 kilometrov ciest, posypali sme 1390 kilometrov ciest soľou a 912 kilometrov inertným materiálom," uzavrel Barilla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies