Na cestách Košického kraja dnes striehne viac policajtov

NETKY.SK • 20 Január 2017, 13:13 • 2 min
Na cestách Košického kraja dnes striehne viac policajtov

KOŠICE - V Košickom kraji si na dnes policajti naplánovali kontrolu, v rámci ktorej budú vo zvýšenej miere dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

slovakia

left justify in out

Pri kontrole sa policajti podľa jej slov zamerajú najmä na dodržiavanie predchádzania a spôsobu jazdy vodičov, dodržiavanie počas vedenia vozidla zákaz používať telefónny prístroj, okrem telefonovania s použitím systému "voľné ruky“. "Taktiež sa zamerajú na rešpektovanie pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov voči chodcom, ako aj pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi," priblížila.

 

"Podľa analýzy dopravnej nehodovosti sme vlani na cestách Košického kraja zaznamenali 1629 dopravných nehôd, pričom takmer 90 percent dopravných nehôd zavinili vodiči motorových vozidiel. Pri týchto nehodách prišlo o život 27 osôb. Alkohol u vinníka dopravnej nehody bol zaznamenaný pri 249 dopravných nehodách. Z tohto počtu 210 nehôd zavinili vodiči motorového vozidla, 25 chodcov a deväť vodičov nemotorového vozidla pod vplyvom alkoholu," spresnila Mésarová.

 

Najčastejšou príčinou dopravných nehôd zavinených vodičmi motorových vozidiel, viac ako polovica, je porušenie povinností vodiča, medzi ktoré patrí aj telefonovanie počas šoférovania. "Potom nasleduje nedovolená rýchlosť jazdy. Medzi najčastejšie príčiny patrí aj nesprávny spôsob jazdy, na ktorý sa policajti zamerajú pri dnešnej kontrole. Kontrolám sa nevyhnú i nemotoroví účastníci," dodala krajská policajná hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies