Na cestách D3, R5 a I/11 je vyhlásená kalamitná situácia prvého stupňa

NETKY.SK • 17 Február 2012, 07:55 • 2 min
Na cestách D3, R5 a I/11 je vyhlásená kalamitná situácia prvého stupňa

Na cestách D3, R5 a I/11 je vyhlásená kalamitná situácia prvého stupňa

slovakia

left justify in out

img

Na viacerých úsekoch ciest na Slovensku je vyhlásená kalamitná situácia prvého stupňa. Ako na dnešnom tlačovom brífingu konštatoval prevádzkový riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Milan Gajdoš, ide o diaľnicu D3, rýchlostnú cestu R5 a o komunikáciu I/11 v žilinskom regióne.

Viceprezident Policajného zboru SR Ľubomír Ábel dodal, že najzložitejšia situácia je práve na ceste I/11, ktorá smeruje k hraničnému priechodu s Českou republikou Svrčinovec. "Priechod je prejazdný iba pre osobnú dopravu," podotkol.

Hraničný priechod s Poľskom Trstená, ku ktorému smeruje cesta I/59, je aktuálne prejazdný pre osobnú aj nákladnú dopravu. Zložitá situácia je tiež na komunikácii I/18 smerujúcej k priechodu Makov s Českou republikou. Ábel tiež informoval o odstavených kamiónoch na odpočívadlách Hrádok, Sverepec a Beluša, odkiaľ zatiaľ nie sú púšťané ďalej.

"Situácia sa mení z hodiny na hodinu," upozornil Gajdoš vodičov, ktorí sa chystajú na nadchádzajúci víkend za rodinou na východ Slovenska. Dodal, že NDS má "vonku nasadených" 384 zamestnancov a 226 vozidiel. "Problém nám robí prejazdnosť. Len čo je na úseku prekážka, máme problém vykonávať zimnú údržbu," uzatvoril.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona