Na Češku zadržanú s drogami v Pakistane uvalili 14-dňovú vyšetrovaciu väzbu

NETKY.SK • 13 Január 2018, 06:00 • 2 min
Na Češku zadržanú s drogami v Pakistane uvalili 14-dňovú vyšetrovaciu väzbu

LÁHAUR - Na 21-ročnú Češku, ktorú v stredu zadržali na medzinárodnom letisku v pakistanskom meste Láhaur pri pokuse vyviezť z Pakistanu do Abú Zabí deväť kilogramov heroínu, uvalil tamojší špeciálny súd vo štvrtok 14-dňovú vyšetrovaciu väzbu.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom v piatok české elektronické médiá s odvolaním sa na pakistanský internetový server Customs Today.

Tereza H. bola podľa skorších informácií internetového serveru Novinky.cz v Pakistane na trojmesačné vízum vydané 15. novembra.

 

Česká občianka pôvodne popierala, že by čokoľvek pašovala. Neskôr však uviedla, že vedela o veciach v batožine, ale vôbec netušila, že je tam heroín. O vine zadržanej rozhodne pakistanská justícia v procese, ktorého termín zatiaľ nie je na dohľad. Vyšetrovanie môže trvať podľa znalcov pomerov hoci niekoľko týždňov.

 

V Pakistane hrozia za pašovanie a prechovávanie narkotík vysoké tresty vrátane trestu smrti, ktorý sa však obvykle neuplatňuje voči cudzincom. Tým hrozia zväčša niekoľkoročné tresty väzenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies