Na českom festivale Trutnoff vystúpi Richard Müller

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 11:03 • 2 min
Na českom festivale Trutnoff vystúpi Richard Müller

BRATISLAVA - Na českom festivale Trutnoff vystúpi aj slovenský spevák Richard Müller. Interpret, ktorý príde so sprievodnou kapelou, plánuje predstaviť najväčšie hity.

slovakia

left justify in out

Organizátori venovali tento ročník "náčelníkovi" festivalu Václavovi Havlovi, pri príležitosti jeho nedožitých 80. narodenín. Podujatie sa bude konať od 18. do 21. augusta v Trutnove na Bojišti. "Dlho sme počúvali, aby sme Riša pozvali. Teraz žiadosti a prosby naplníme. Napriek ľahkým počiatočným pochybnostiam dnes veríme, že Rišo nebude mať veľa práce a väčšinu jeho piesní naše publikum odspieva za neho. Rozospieva celé Bojiště, ktoré niekoľko hodín pred ním rozvíria metalové rytmy. Svojím životom i peripetiami je nám blízky a na vystúpení sme sa dohovárali už pred niekoľkými rokmi, ešte za prítomnosti nášho náčelníka. Bolo to v dobe, keď sa Rišo po dlhej dobe vrátil na pódium, pri jeho prvom koncerte po znovuzrodení," prezradil organizátor Martin Věchet.


Do programu pribudla aj skupina Fat Freddy's Drop z Nového Zélandu, ktorá spája žánre ako soul, reggae, džez, r'n'b či techno. Formácia, ktorá vydala vlani zatiaľ posledný album Bays, ponúkne na festivale na základe vlastnej žiadosti minimálne 90-minútový koncert.


Väčšie zastúpenie budú mať tento rok cimbalové kapely. "Jednotlivé súbory budú z rôznych oblastí Moravy, navonok rozpoznateľné odlišnými krojmi a pri pozornejšom počúvaní aj rozdielnym hudobným prejavom a textami. Ale predovšetkým budú striedavo alebo spolu prechádzať celým festivalovým areálom, aby svoje putovanie zakončili na pódiu v jednom zo stanov," prezradila za organizátorov Marta "Indiánka" Věchetová.


Fanúšikovia a fanúšičky českého Woodstocku sa tento rok môžu tešiť aj na interpretov, akými sú Jake Bugg, Parov Stelar, Soulfly, Fear Factory, Skunk Anansie, Ben Caplan & The Casual Smokers, The Flying Eyes, Red, Stromboli, The Dreadnoughts, Rocky Leon, Monkey Business, Jelen, Čankišou, Echt!, Sto zvířat, Petr Váša a Ty Syčáci, SPS, Poletíme?, Locomotive, Ivan Hlas & Trio, Prague Conspiracy, Jiří Schmitzer, Robert Křesťan a Druhá Tráva, Pavel Dobeš, Jaroslav Uhlíř, Michal Hrůza, Puding pani Elvisovej, Oldřich Kaiser & Dáša Vokatá, Garage & Tony Ducháček, Švihadlo, Vladimir 518, Rózinky, Voxel, Máma Bubo, Kabaret Dr. Caligariho, Jablkoň alebo Queer Jane.


Richard Müller počas kariéry spolupracoval napríklad s Petrom Hapkom, Milanom Lasicom, Ivou Bittovou, Ivanom Táslerom, Andrejom Šebanom či Marcelom Buntajom. Medzi jeho najväčšie hity patria aj skladby ako Milovanie v daždi, Cigaretka na 2 ťahy, Spočítaj ma, Tlaková níž, Nočná optika, Štěstí je krásná věc, Po schodoch, Baroko alebo V tom istom meste. Zatiaľ naposledy uviedol na trh album Sociální síť (2015), na ktorom spolupracovali Michal Horáček a Michal Pavlíček. So skupinou Fragile vydal nahrávky Hlasy (2013) a Hlasy 2 (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies