Na česko-slovenskej hranici prebieha cvičenie polície, armády a colnej správy

NETKY.SK • 27 September 2016, 15:21 • 2 min
Na česko-slovenskej hranici prebieha cvičenie polície, armády a colnej správy

PRAHA - Opätovné zavedenie hraničných kontrol nacvičujú dnes na česko-slovenskej štátnej hranici príslušníci českej polície, armády a colnej správy.

slovakia

left justify in out

Cvičenie, ktoré bude mať pokračovanie na česko-rakúskej i česko-nemeckej štátnej hranici, a na budúci rok aj na česko-poľskej štátnej hranici, prebieha na základe fiktívneho rozhodnutia vlády o vyhlásení prvého stupňa kontrol.

 

Na akcii, ktorá sa týka ochrany viac ako 250 km tzv. zelenej hranice a 16 hraničných priechodov, sa podieľajú tri stovky policajtov, 140 vojakov a tri desiatky colníkov. Informovali o tom české elektronické médiá.

 

Náhodné kontroly na hraničných priechodoch by nemali narušiť prevádzku na štátnej hranici, hliadky budú však patrolovať aj mimo ne. Policajti by si mali na cvičení overiť aj schopnosť zásahu v prípade pokusu utečencov o masový presun do ČR, a to na 11 hraničných priechodoch, v okolí ktorých sa nachádzajú zariadenia pre migrantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona