Na Červený Kameň sa vracia festival Slovenské hrady

NETKY.SK • 18 August 2017, 18:00 • 2 min
Na Červený Kameň sa vracia festival Slovenské hrady

BRATISLAVA - Festival Slovenské hrady prinesie 9. septembra do podhradia hradu Červený Kameň popredných interpretov slovenskej a českej hudobnej scény. Vystúpia napríklad Richard Müller, IMT Smile, Korben Dallas, Olympic či Arakain.

slovakia

left justify in out

Prvý ročník festivalu na úpätí Malých Karpát sa podľa organizátorov podaril na výbornú a preto naň nadväzujú aj tento rok. "Divákom ponúkneme pestrú paletu hudobných žánrov v podaní tých najlepších hudobníkov," doplnil Michal Šesták, organizátor festivalu, na ktorom si na dvoch scénach zahrajú kapely IMT Smile, Desmod, Korben Dallas či Zoči Voči.

 

Svoj koncert na hrade neďaleko obce Častá odohrá aj Richard Müller a na svoje si prídu tiež priaznivci hip-hopu, ktorý bude reprezentovať Majk Spirit spolu s H16. Slovenských hudobníkov doplnia hviezdy z Českej republiky. Predstaví sa Tomáš Klus, legendárna rocková formácia Olympic a s kapelou Arakain zaspieva aj Lucie Bílá.

 

Festival Slovenské hrady priamo nadväzuje na festivalový projekt v Českej republike - Hrady CZ, ktorý v minulom roku výrazne presiahol hranicu 100.000 návštevníkov. Festival v Česku a na Morave spája myšlienka atraktívneho hudobného programu predstaveného v prostredí historických pamiatok a obľúbených cieľov turistického ruchu.

 

"Naším cieľom je okrem vynikajúceho hudobného programu, rozširovanie povedomia o turistických atrakciách, pri ktorých sa podujatia konajú. Veľmi nás teší, že samotné zvýšenie ich návštevnosti a nadväzujúca finančná podpora vedú k rozvoju a obnove týchto pamiatok," dodáva ďalší autor myšlienky a spoluorganizátor Viktor Souček.

 

Od hudobného programu si návštevníci podujatia môžu oddýchnuť pri prehliadke hradu, ktorá je v cene festivalovej vstupenky. Život a tradície našich predkov im priblížia aj ďalšie prezentácie remesiel a tvorivé dielne.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies