Na Červenom námestí si pripomenuli vojenskú prehliadku z roku 1941

NETKY.SK • 7 November 2018, 12:25 • 2 min
Na Červenom námestí si pripomenuli vojenskú prehliadku z roku 1941

Moskva- Rusko si v stredu pripomína Deň vojenskej slávy. Hlavným podujatím bol vojenský pochod na Červenom námestí v Moskve, ktorý bol spomienkou na legendárnu vojenskú prehliadku z roku 1941, keď sovietski vojaci priamo z nej odchádzali na front.

slovakia

left justify in out

Medzi hosťami, ktorých pozvali na Červené námestie, boli aj vojnoví veteráni, účastníci vojenskej prehliadky spred 77 rokov.

 

Podľa ich vyjadrení pre Prvý kanál ruskej televízie sa prehliadka, ktorá sa na Červenom námestí uskutočnila 7. novembra 1941, pripravovala v utajení - nemecké jednotky boli v tom čase len 30 kilometrov od Moskvy.

 

Na stredajšom vojenskom pochode defilovalo 5000 vojakov. Boli medzi nimi vojaci ministerstva obrany v aktívnej službe, ale väčšinu tvorili študenti vojenských stredných škôl z Moskvy a okolia.

 

Pred tým, ako na Červené námestie vypochodovali títo vojaci, sa tam uskutočnila rekonštrukcia legendárnej prehliadky s použitím dobovej techniky i uniforiem.

 

Po skončení vojenského pochodu sa Červené námestie na krátky čas zmenilo na vojenské múzeum pod holým nebom. Moskovčania a návštevníci mesta si tam mohli pozrieť vojenskú techniku z čias druhej svetovej vojny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona