Na cenu CE.ZA.AR 2011 nominovali aj rekonštrukciu zimného štadióna

NETKY.SK • 28 Júl 2011, 08:15 • 2 min
Na cenu CE.ZA.AR 2011 nominovali aj rekonštrukciu zimného štadióna

Na cenu CE.ZA.AR 2011 nominovali aj rekonštrukciu zimného štadióna

slovakia

left justify in out

img

Slovenská komora architektov (SKA) zverejnila nominácie na ocenenie CE.ZA.AR 2011. Podľa organizátorov jubilejný 10. ročník charakterizuje rekordný počet prihlásených diel, vysoká kvalita, inovatívne prístupy a výrazné zastúpenie mladej architektonickej generácie.
      Do súťaže hodnotenej v šiestich kategóriách - rodinné domy, bytové domy, občianske a priemyselné budovy, rekonštrukcia a obnova budov, interiér, exteriér architekti prihlásili celkovo 99 diel. "Kvalitných prác bolo toľko, že v niektorých kategóriách sme mali problém vybrať nominácie," uviedol Iľja Skoček, člen poroty, ktorú tvorí šesť domácich a zahraničných osobností architektúry. Diela posudzovali - predseda poroty Jiří Suchomel (ČR), Andrej Alexy (SR), John B. W. Bosch (Holandsko), Aleš Burian (ČR), Peter Riepl (Rakúsko), Iľja Skoček (SR) a scénograf Peter Čanecký (SR).
      Porotcovia v prvom kole vybrali užší výber diel, ktoré v druhom kole navštívili. Na základe obhliadky rozhodli o udelení nominácií. V kategórii Občianske a priemyselné budovy nominovali diela Centrála firmy Phoenix Zeppelin v Banskej Bystrici, Letné kúpalisko Lamač Bratislava a budovu AVELANE CLINIC v Nitre. V kategórii Rekonštrukcia a obnova budov získali nomináciu Tomáš Bujna za Rímskokatolícky kostol Zvestovanie Pána, Miloslav Dulík a Branislav Rzyman za Centrum sociálnych služieb v Poprade a autorský tím architektov za rekonštrukciu Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave. Kompletný zoznam nominácií je zverejnený na www.ce-za-ar.sk.
      Porota už rozhodla aj o cenách v jednotlivých kategóriách. Hlasovanie bolo tajné a jeho výsledky sú zatiaľ známe iba predsedovi poroty. Laureátov CE.ZA.AR 2011 zverejnia na galavečere spojenom s odovzdávaním cien na začiatku októbra.
      Súťaž pozitívne hodnotí český architekt Jiří Suchomel. "Väčšina z bližšie posudzovaných diel sa vyznačovala zodpovedným prístupom, vynaliezavosťou a hľadaním nových ciest k vytváraniu architektonickej kvality," konštatoval predseda poroty. Svoj názor však bude môcť vysloviť aj verejnosť prostredníctvom internetového hlasovania v Cene verejnosti v priebehu augusta a septembra.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies