Na celom Slovensku hrozia búrky aj s krúpami, cez víkend má byť zamračené

NETKY.SK • 29 Jún 2017, 10:08 • 2 min
Na celom Slovensku hrozia búrky aj s krúpami, cez víkend má byť zamračené

BRATISLAVA – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred búrkami, ktoré sa dnes môžu vyskytnúť na celom Slovensku.

slovakia

left justify in out

Pri búrkach môže spadnúť 20 až 40 mm zrážok, pričom vyskytnúť sa môžu počas celého dňa a na celom území Slovenska. Meteorológovia varujú aj pred krúpami. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať od 26 do 31, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 24 stupňov Celzia.

 

img

 

Na horách môže taktiež fúkať silný vietor, pre ktorý platí výstraha I. stupňa. V Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji môže vietor na horách dosahovať rýchlosť do 110 km/h.

 

imgPiatok bude počasie viacmenej také isté. 

 

Cez víkend sa mierne ochladí a to na 19 až 24, na juhovýchode do 27 stupňov Celzia. Od rána bude prevládať veľká oblačnosť a na viacerých miestach sa môžu vyskytnúť prehánky, ojedinele aj búrky. Popoludní by mala oblačnosť ustupovať.

 

img

 

img

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies