Na celom Slovensku budé fúkať silný vietor, v okresoch Prievidza, Bánovce a Partizánske hrozia záplavy

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 10:03 • 2 min
Na celom Slovensku budé fúkať silný vietor, v okresoch Prievidza, Bánovce a Partizánske hrozia záplavy

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal dnes výstrahu prvého stupňa pred záplavami z trvalých dažďov pre okresy Prievidza, Bánovce nad Bebravou a Partizánske, trvať má približne do 18:00.

slovakia

left justify in out

img

 

Zároveň meteorológovia vydali výstrahy pred vetrom pre celé územie Slovenska. Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Poprad, Brezno, Banská Bystrica, Turčianske Teplice, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Martin, Žilina, Tvrdošín, Dolný Kubín a Námestovo. Rýchlosť vetra tam v nárazoch môže dosiahnuť 25 až 33 metrov za sekundu.

 

img

 

Tento stav má platiť do utorňajšej polnoci. Pre zvyšok Slovenska platí výstraha prvého stupňa. Rýchlosť vetra môže v nárazoch dosiahnuť 15 až 20 metrov za sekundu.

 

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) rozšíril výstrahu prvého stupňa pred záplavami z trvalých dažďov pre ďalšie okresy. Výstraha tak platí pre okresy Prievidza, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Turčianske Teplice, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Žilina, Čadca, Dolný Kubín a Gelnica. Tento stav má platiť približne do 20:00, v okrese Turčianske Teplice až do utorka do 7:00.

 

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies