Na čele SZTPŠ ďalšie štyri roky Ján Riapoš

NETKY.SK • 29 November 2014, 17:41 • 2 min
Na čele SZTPŠ ďalšie štyri roky Ján Riapoš

BRATISLAVA - Predsedom Slovenského zväzu telesne postihnutých športovcov (SZTPŠ) sa na ďalšie štyri roky stal doterajší šéf hnutia Ján Riapoš.

slovakia

left justify in out

Rozhodli o tom delegáti valného zhromaždenia SZTPŠ, ktoré sa uskutočnilo v sobotu v bratislavskom hoteli Chopin.

 

Delegáti bilancovali obdobie 2010 - 2014 od posledného volebného valného zhromaždenia. Oboznámili sa s hodnotiacimi správami za tieto roky a volili okrem predsedu aj členov výkonného výboru (VV) a revíznej komisie. Schválili aj plán činnosti zväzu na ďalšie štyri roky. 

 

Do VV boli zvolení Peter Matiaško (zodpovedný za reprezentáciu), Róbert Ďurkovič (za športové súťaže), Pavel Bílik (za mládež), Veronika Vadovičová (za rozvoj). Predsedom revíznej komisie zostal aj v ďalšom období Ján Bezecný, za členov boli zvolení Branislav Režňák a Milan Orosz. 

 

Prítomní si vypočuli aj príspevky hostí, medzi ktorými vystúpil aj riaditeľ Antidopingovej agentúry Slovenskej republiky (ADA SR) Miroslav Motyčík. Ten oboznámil prítomných s aktualizáciou Svetového antidopingového kódexu, ktorý bol vydaný v roku 2003 a novelizovaný v roku 2009. Posledné zmeny, na ktoré upozornil účastníkov VZ, vstúpia do platnosti od 1. januára 2015. 

 

SZTPŠ zastrešuje telesne znevýhodnených športovcov a je najväčším zväzom Slovenského paralympijského výboru. Podľa úspechov, dosiahnutých na významných medzinárodných podujatiach, patrí aj medzi najúspešnejšie športové zväzy v Slovenskej republike. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona