Na čele Iuventy skončil Pavlík, dočasne ho nahradila Trenková

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 10:13 • 2 min
Na čele Iuventy skončil Pavlík, dočasne ho nahradila Trenková

BRATISLAVA – Na čele priamo riadenej organizácie ministerstva školstva - Iuventy skončil doterajší generálny riaditeľ Rastislav Pavlík.

slovakia

left justify in out

Z funkcie bol odvolaný 27. mája. Od pondelka (30.5.) bola dočasne, do výberového konania, poverená funkciou generálnej riaditeľky Iuventy Zuzana Trenková. Tá doposiaľ pôsobila v Štátnom inštitúte odborného vzdelávania vo funkcii námestníčky úseku. TASR to potvrdil komunikačný odbor rezortu školstva.

 

"Ide o jedinú zmenu vo vedení Iuventy," skonštatovalo ministerstvo, ktoré však dôvody odvolania Pavlíka z funkcie generálneho riaditeľa neuviedlo.

 

Aj vo vedení iných priamo riadených organizácií ministerstva školstva nastali personálne zmeny. Minister Peter Plavčan (nominant SNS) sa rozhodol vymeniť generálneho riaditeľa Výskumnej agentúry a riaditeľov Štátneho pedagogického ústavu a Štátneho inštitútu odborného vzdelávania (ŠIOV). 

 

Vo Výskumnej agentúre začal pôsobiť Rastislav Beliansky, ktorý vo funkcii nahradil Róberta Škripka. Petru Fridrichovú zo Štátneho pedagogického ústavu nahradil Ľudovít Hajduk a na ŠIOV Ivana Stankovského nahradil vo funkcii Michal Bartok. Zmeny sa udiali k 1. máju. Minister školstva avizoval, že pripravuje analýzu fungovania priamo riadených a príspevkových organizácií rezortu.

 

Predmetom činnosti Iuventy – Slovenského inštitútu mládeže je práca s mládežou mimo školy a rodiny i mládežnícka politika. Cieľom aktivít je implementácia štátnej politiky voči deťom a mládeži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies