Na Čechov sme nemali ani v druhom zápase! Slovensko po slabom výkone spadlo o divíziu nižšie

NETKY.SK • 20 November 2018, 00:12 • 2 min
Na Čechov sme nemali ani v druhom zápase! Slovensko po slabom výkone spadlo o divíziu nižšie

PRAHA - Slovenská futbalová reprezentácia zostúpila do C-divízie Ligy národov. V pondelňajšom záverečnom stretnutí 1. skupiny B-divízie prehrala na trávniku Česka 0:1 gólom Patrika Schicka z 32. minúty. Slováci obsadili v tabuľke tretie miesto s troma bodmi za piatkové víťazstvo nad postupujúcou Ukrajinou (4:1), Česko zdolalo SR v oboch vzájomných dueloch, získalo šesť bodov a skončilo druhé.

slovakia

left justify in out

Tréner Slovenska Pavel Hapal si po úspešnom debute pripísal prvú prehru na lavičke národného tímu. Na budúci rok čaká na jeho zverencov kvalifikácia ME 2020, jej žreb sa uskutoční 2. decembra v Dubline. Hapal spravil v porovnaní so zápasom v Trnave dve zmeny v základnej zostave. Bero nahradil v strede poľa Kucku, Stoch nastúpil na krídle namiesto Maka.

 

Liga národov - 1. skupina B-divízie:

 

Praha

Česko - Slovensko 1:0 (1:0)

Gól: 32. Schick. ŽK: Pavelka, Dočkal - Škrtel, Škriniar. Rozhodovali: Hernandez - Sobrino, Cabanero (všetci Šp.), 16.623 divákov

Česko: Vaclík - Kadeřábek, Čelůstka, Kalas, Novák - Souček - Vydra (64. Gebre Selassie), Dočkal, Pavelka, Jankto (76. Krejčí) - Schick (82. Doležal)

Slovensko: Dúbravka - Pekarík, Škrtel, Škriniar, Hancko - Greguš (58. Duda) - Rusnák (58. Mak), Bero, Hamšík, Stoch - Zreľák (79. Nemec)

 

hlasy po zápase:

Jaroslav Šilhavý, tréner ČR: "Slováci vstúpili do zápasu skvele, podobne ako sa im to podarilo doma s Ukrajinou. Boli aktívni s loptou a fyzicky silnejší. Nemohli sme sa dostať do rytmu, boli sme v defenzíve. Nevypracovali si z toho tutovky, po dvadsiatich minútach sme sa oklepali, dali sme gól. V závere sme to ustáli aj napriek tlaku. Vnímal som to, že sme viac chceli zvíťaziť, chceli sme hrať jednoducho. Nechcem hodnotiť Slovákov, no podľa môjho názoru je náš tímový duch silnejší."

 

Pavel Hapal, tréner SR: "Hodnotí sa mi to ťažko nielen z pohľadu výsledku. Nehrali sme tak zle, aby sme si zaslúžili prehrať. Vstup sme mali veľmi dobrý, 20 až 25 minút sme zatlačili súpera, žiaľ, nevypracovali sme si žiadnu gólovú príležitosť. Potom sme začali hrať komplikovane, Česi sa dostávali do brejkov a jeden využili na gól. Vstup do druhého polčasu bol horší, potom sme mali len platonický tlak, potrebovali sme to zjednodušiť. Hrali sme proti kvalitnému súperovi, Česi sú na vzostupe. Strelený gól ich upokojil, strácali sme loptu a prehrávali sme veľa osobných súbojov."

 

Marek Hamšík, stredopoliar SR: "Bol to ťažký derby zápas. Prvých 20 minút sme mali dobrých, no Česi nás potom prevýšili, trestali naše chyby v zadných radoch a udreli z protiútokov. Hrali jednoduchšie a priamočiaro. Mali sme dobrý začiatok, ale chcelo to viac. Snažili sme sa vyrovnať, ale neutvorili sme si čisté šance."

Miroslav Stoch, stredopoliar SR: "Na jednu stranu som sa snažil nevnímať, že hrám na štadióne Slavie. Sme sklamaní, chceli sme tu vyhrať. Nič sa nedá robiť, musíme ísť ďalej. Skúšali sme stále niečo s tým urobiť, ale Česi dobre bránili. Nejaké náznaky sme tam mali, ale nedotiahli sme to. Chýbala nám finálna prihrávka."

Peter Pekarík, obranca SR: "Cieľ bol udržať sa v B-divízii. Nesplnili sme ho a všetkých nás to mrzí. V zápasoch s Ukrajinou a Českom rozhodovali detaily a na tie boli vždy lepšie pripravení naši súperi."

 

konečná tabuľka:

1. Ukrajina 4 3 0 1 5:5 9 - postup do A-divízie

2. Česko 4 2 0 2 4:4 6 - zotrvanie v B-divízii

3. SLOVENSKO 4 1 0 3 5:5 3 - zostup do C-divízie

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona