Na bulharsko-tureckej hranici zadržali Nemcov podozrivých z podpory terorizmu

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 07:57 • 2 min
Na bulharsko-tureckej hranici zadržali Nemcov podozrivých z podpory terorizmu

SOFIA - Skupinu piatich štátnych príslušníkov Nemecka zadržali na bulharsko-tureckej hranici pre podozrenie, že ide o podporovateľov nemenovanej teroristickej organizácie.

slovakia

left justify in out

O prípade z 12. apríla informovala vo štvrtok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (DANS). Skupina sa presúvala vlakom z rumunského hlavného mesta Bukurešť do tureckého Istanbulu, aj keď mali od nemeckých orgánov zakázané vycestovať z krajiny.

 

Štyroch dospelých mužov, ktorí údajne podporujú teroristickú organizáciu v Sýrii a Iraku, medzičasom z Bulharska vyhostili. Piata, neplnoletá osoba zatiaľ zostáva v starostlivosti bulharských sociálnych služieb, ktoré podnikajú kroky, aby sa vrátila k svojej rodine. Podľa údajov DANS sa chcela dostať do Sýrie, aby sa tam pripojila k teroristom.

 

Agentúra ďalej uviedla, že cestujúci upútali pozornosť polície na hraničnom priechode Kapitan Andrejevo - Kapikule svojim podozrivým vzhľadom a správaním. Jeden zo zadržaných cestoval s pasom patriacim inému Nemcovi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona