Na budúci víkend otvoria letnú sezónu vo Vysokých Tatrách

NETKY.SK • 9 Jún 2013, 15:49 • 2 min
Na budúci víkend otvoria letnú sezónu vo Vysokých Tatrách

POPRAD – V sobotu 15. júna sa končí na celom území Tatranského národného parku sezónna uzávera značkovaných turistických chodníkov. Budúci víkend vo Vysokých Tatrách slávnostne otvoria letnú turistickú sezónu.

slovakia

left justify in out

 „Tento rok otvorenie letnej sezóny bude trvať tri dni, od 14. do 16. júna, pod názvom Tatranský juniáles víkend. Prichádzame s novým konceptom, ale vychádzame z tradície toho, čo tu už po minulé roky bolo,“ uviedla riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská. Úvodným podujatím trojdňového otvorenia sezóny bude odomknutie vôd Štrbského plesa a začiatok člnkovacej sezóny v piatok popoludní. V sobotu sa program presunie do Starého Smokovca, kde bude otvárací koncert Tatranského kultúrneho leta. Vo večerných hodinách, už po zotmení, sa uskutoční tradičné posvätenie prameňa Kyselky v Starom Smokovci. Súčasťou programu bude divadelné predstavenie Divadla Commedia a Trma-vrma z Popradu. Ochotníci priblížia návštevníkom udalosti z roku 1833, keď si Ján Juraj Rainer po prvýkrát prenajal osadu Starý Smokovec. „Pripomenieme si aj 220. výročie založenia Starého Smokovca,“ dodala Maťašovská. Otvorenie letnej turistickej sezóny vo Vysokých Tatrách vyvrcholí v nedeľu v centrálnom mestskom parku v Tatranskej Lomnici. Predpoludním sa uskutoční druhý ročník horského behu Rupicapra, ktorý je určený najmä pre pracovníkov v cestovnom ruchu. Slávnostné otvorenie sezóny je naplánované na popoludnie. Sezónu otvoria slovenskí tenisti, ktorí sa predstavia aj v exhibičnom zápase. Počas celého popoludnia je v Tatranskej Lomnici pripravený bohatý kultúrny program. Vstup na všetky podujatia v rámci otvorenia letnej sezóny je bezplatný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona