Na budúci týždeň navrhneme nášho kandidáta na primátora Bratislavy

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 07:41 • 2 min
Na budúci týždeň navrhneme nášho kandidáta na primátora Bratislavy

Na budúci týždeň navrhneme nášho kandidáta na primátora Bratislavy

slovakia

left justify in out

img

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) oboznámi potenciálnych koaličných partnerov so svojím personálnym návrhom na post primátora Bratislavy na budúci týždeň. Po dnešnom rokovaní Predsedníctva KDH, venovanom aj otázkam komunálnych volieb, to povedal predseda strany Ján Figeľ.
"Predmetom rokovania predsedníctva boli informácie zo všetkých ôsmich krajských miest. Chceme kandidovať vo všetkých krajských a okresných mestách, aj v Bratislave," dodal.
Figeľ predpokladá, že kandidát KDH na primátorský post by mohol napokon získať aj podporu SDKÚ-DS. "Je to skôr odkaz na formovanie dohôd, lebo niektoré sú písané, niektoré sú nepísané. A my sme aktívne a naplno v rámci minuloročných regionálnych volieb podporili kandidáta za SDKÚ-DS Pavla Freša ako spoločného. V tomto tandeme chceme pokračovať, len otočiť poradie," vyhlásil Figeľ.
Na otázku, ako hodnotí krok bratislavskej SDKÚ-DS, ktorá už zverejnila, že na funkciu bratislavského primátora chce podporovať svoju poslankyňu Magdalénu Vášáryovú, Figeľ odpovedal, že by očakával skôr prvotné informovanie partnerov a až následné zverejňovanie. "KDH bude postupovať podľa tohto princípu," dodal.
"Očakávam férovosť, ak chceme uspieť celkovo v komunálnych voľbách. A táto férovosť sa prejavuje v návrhu osôb, spôsobe rokovania a celkovej dohode," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies