Na bruselskom letisku izolovali pacienta zo Sierry Leone s podozrením na ebolu

NETKY.SK • 3 November 2014, 11:42 • 2 min
Na bruselskom letisku izolovali pacienta zo Sierry Leone s podozrením na ebolu

BRUSEL - Cestujúci zo Sierry Leone vykazujúci príznaky vírusu ebola bol dnes ráno na letisku v Bruseli izolovaný od ostatných pasažierov. Podozrivý pacient bol zverený do starostlivosti odborníkov.

slovakia

left justify in out

"Boli sme informovaní o možnom prípade eboly na palube letu spoločnosti Brussels Airlines z Freetownu," uviedla pre médiá hovorkyňa bruselského letiska Florence Mulsová. 

 

Hovorkyňa spresnila, že úrady na letisku majú pre podobné prípady vypracovaný "klasický postup", ktorý bol dnes použitý. Skupina lekárov v sprievode špeciálnej ambulancie a hasičov bola vyslaná na letisko a cestujúci s podozrením na ebolu bol zverený do rúk odborníkov. 

 

K "poplachu" došlo v noci nadnes v lietadle, ktoré pristalo na hlavnom bruselskom letisku ráno o 04.00 h. Cestujúci pôvodom zo Sierry Leone už počas letu začal prejavovať príznaky tejto choroby, vrátane vysokej horúčky. Posádka lietadla sa pre istotu rozhodla pre odporúčaný mimoriadny postup a izolovala pasažiera od ostatných cestujúcich.

 

Pacient zo Sierry Leone bol prevezený do bruselskej Nemocnice sv. Petra. Výsledky analýz sa očakávajú v najbližších hodinách.

 

Ostatní cestujúci, ktorí boli v priamom kontakte s pacientom v lietadle spoločnosti Brussels Airlines, vrátane posádky stroja, museli absolvovať lekársku kontrolu priamo na letisku. Lietadlo bolo dočasne vyradené z prevádzky a odoslané do "karantény". Čistiace a údržbové práce budú povolené, až keď prídu výsledky z nemocnice.

 

 

Sierra Leone patrí spolu s Libériou a Guineou čo sa týka eboly medzi najpostihnutejšie krajiny západnej Afriky. V tomto štáte neprežilo ochorenie 1510 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies