Na bruselské letisko sa po teroristických útokoch vrátili zahraničné letecké spoločnosti

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 13:44 • 2 min
Na bruselské letisko sa po teroristických útokoch vrátili zahraničné letecké spoločnosti

BRUSEL- Vyše 100 príletov a odletov je dnes naplánovaných na bruselskom letisku Zaventem, ktoré bolo do nedele zavreté v dôsledku teroristických útokov z 22. marca.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Od nedele počet letov postupne narastá a dnes sa na hlavné belgické letisko vrátili aj prvé zahraničné letecké spoločnosti.

 

Tlačová agentúra Belga dnes uviedla, že na Zaventeme pokračuje obnovovanie bežnej letovej prevádzky. Hovorkyňa letiska potvrdila, že v doobedňajších hodinách tam vyvíjali činnosť už tri rôzne letecké spoločnosti. Okrem belgickej Brussels Airlines začala vybavovať cestujúcich aj írska spoločnosť Aer Lingus a rumunský Tarom.

 

Od stredy budú lety z Bruselu zaisťovať aj letecké spoločnosti KLM a easyJet, o deň neskôr začnú operovať aj ďalšie zahraničné aerolínie. Normalizácia prevádzky bruselského letiska odbremení menšie regionálne letiská v Belgicku, ktoré počas prvých dvoch týždňov po marcových útokoch prevzali časť letov zo Zaventemu.

 

"Letecké spoločnosti potrebujú dostatok času zorganizovať sa a prejsť z jedného letiska na druhé," opísala situáciu hovorkyňa Nathalie Van Impeová. Dodala, že cestujúci, ktorí v najbližších dňoch plánujú odlietať z Bruselu alebo majú na toto letisko priletieť, by mali ohľadne aktuálnych informácií vopred kontaktovať svoje aerolínie.

 

Prístupná je už aj internetová stránka letiska, na ktorej sú informácie o dostupnosti letov. Aj naďalej platí odporúčanie dostaviť sa na bruselské letisko najmenej dve hodiny pred plánovaným odletom.

 

Aj napriek tomu, že zatiaľ nie je známe kedy sa podarí obnoviť výbuchmi zničenú odletovú halu. Správa letiska informovala, že poškodenie haly a narušenie jej statiky nepovedie k prepúšťaniu zamestnancov letiska, ktorí v tejto časti budovy pracovali.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona