Na Brusel sa rúti veterná smršť; parky budú zatvorené

NETKY.SK • 12 Január 2017, 13:47 • 2 min
Na Brusel sa rúti veterná smršť; parky budú zatvorené

BRUSEL – Bruselom sa dnes večer a v nočných hodinách preženie smršť. Nárazy vetra môžu byť podľa meteorológov silnejšie ako 80 kilometrov za hodinu. Úrady preto o 17.00 h zatvoria miestne parky a lesoparky.

slovakia

left justify in out

Parky, ktoré nie je možné zatvoriť, budú mať pred vchodom vyvesené varovania a v ich okolí sa budú pohybovať strážnici, aby informovali verejnosť. Úrady Bruselčanom odporučili nepribližovať sa počas silného vetra k parkom a predovšetkým k stromom, z ktorých sa pri nárazoch vetra môžu odlomiť vetvy, informoval denník Le Soir.

 

 

Parky sa znova otvoria pre verejnosť v piatok predpoludním po "kontrole, uprataní a obnovení bezpečnosti", avizoval príslušný mestský úrad.

 

Výstrahu pred silným vetrom, platnú od dnešného večera 22.00 h do piatka rána 09.00 h, vydal belgický Kráľovský meteorologický ústav (KMI). Nárazy vetra silné 70-90 kilometrov za hodinu budú sprevádzať zrážky, na väčšine územia snehové.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona