Na Broadwayi uvedú muzikál inšpirovaný tvorbou Tupaca Shakura

NETKY.SK • 6 September 2013, 18:29 • 2 min
Na Broadwayi uvedú muzikál inšpirovaný tvorbou Tupaca Shakura

NEW YORK - Tvorba zosnulého amerického rappera Tupaca Shakura sa stala predlohou pre pripravovaný muzikál s názvom Holler If Ya Hear Me, ktorý uvedú na Broadwayi pod vedením režiséra Kennyho Leona.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatsedemročný Leon podľa Wall Street Journal tvrdí, že "pôjde o predstavenie plné lásky zamerané proti násiliu, ktoré nebude životným príbehom Shakura, ale použije len jeho tvorbu".

"Niektorí ľudia pozerajú na hip-hop a myslia si, že nenávidia všetko čierne, nenávidia všetko, kde sa nadáva, alebo si myslia, že je to o násilí a zbraniach. Keď sa však pozriete na Tupacove texty, vždy premýšľal nad všeobecnými vecami, ako sú česť, zrada či rodina. Snažil sa rozprávať o živote a tiež povedať niečo o tejto krajine a o tom, aké je to byť Američanom," vyjadril sa Leon. O produkciu sa postarajú Tupacova matka Afeni Shakur a tiež aj Eric Gold. Choreografiu bude mať na starosti Wayne Cilento. Tvorcovia ešte neobsadili žiadnu z úloh. "Musíme mať skupinu hercov, ktorí dokážu spievať, rapovať, tancovať hip-hop, ale zvládnu aj 'broadwayské tance'. Musíme mať tú správnu kombináciu ľudí, ktorí dokážu toto všetko, ale najviac potrebujeme hercov, ktorí budú schopní povedať príbeh," dodal režisér, ktorý ešte hľadá pre predstavenia vhodné broadwayské divadlo.

Tupac Shakur sa narodil 16. júna 1971 v Harleme v New York City. Počas života vydal štyri albumy, a to 2Pacalypse Now (1991), Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z. (1993), Me Against the World (1995) a All Eyez on Me (1996). Rappera 7. septembra 1996 postrelili v aute na križovatke v Los Angeles. Lekári mu dávali 50 percentnú šancu na prežitie. O šesť dní však vo veku 25 rokov zraneniam podľahol. Krátko po smrti mu vyšla piata štúdiovka The Don Killuminati: The 7 Day Theory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona