Na brexit sa pripravuje aj Wizz Air, Britániu požiadali o prevádzkovú licenciu

NETKY.SK • 18 Október 2017, 16:06 • 2 min
Na brexit sa pripravuje aj Wizz Air, Britániu požiadali o prevádzkovú licenciu

LONDÝN - Maďarské nízkonákladové aerolínie Wizz Air oznámili, že požiadali v Británii o prevádzkovú licenciu. Spoločnosť sa tak pripravuje na prípadný tvrdý brexit, aby mohla fungovať v ostrovnej krajine aj po jej odchode z Európskej únie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ak žiadosť o osvedčenie leteckého prevádzkovateľa (AOC) a o prevádzkovú licenciu britské úrady maďarskej spoločnosti schvália, nová divízia, ktorá ponesie názov Wizz Air UK, spustí prevádzku v marci 2018. Akcie aerolínií Wizz Air sú kótované na burze v Londýne, spoločnosť sa však zameriava väčšinou na kontinentálnu Európu.

 

"Je to prirodzený ďalší krok v rámci rozvoja našich aktivít na britskom trhu. Navyše, je to aj súčasť širšej stratégie našej spoločnosti, ktorej cieľom je zabezpečiť, aby sme na brexit boli pripravení," povedal výkonný riaditeľ spoločnosti József Váradi.

 

Na brexit sa pripravujú viaceré spoločnosti. Napríklad, britské aerolínie easyJet v júli informovali, že založia nové aerolinky so sídlom vo Viedni, aby po odchode Británie z EÚ mohli pokračovať v činnosti na území Európskej únie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies