Na bratislavských súdoch sa po bombových poplachch už zase pojednáva

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 12:10 • 2 min
Na bratislavských súdoch sa po bombových poplachch už zase pojednáva

BRATISLAVA - Na všetkých bratislavských súdoch sa už dnes po bombovom poplachu riadne pojednáva.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na prebiehajúce šetrenie prečinu šírenia poplašnej správy, ktorá bola doručená na Okresný súd Pezinok, sa vedenie Krajského súdu v Bratislave následne rozhodlo o prijatí dočasných bezpečnostných a osobitných režimových opatrení," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

Vedenie KS rozhodlo o prijatí dočasných bezpečnostných a osobitných režimových opatrení, v zmysle ktorých bol dnes možný vstup do budovy Justičného paláca od 10.00 h, a to z dôvodu vykonania potrebných úkonov zo strany príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže a Policajného zboru SR. 

 

"Zároveň vedenie Krajského súdu v Bratislave z tohto dôvodu požiadalo sudcov o vykonanie potrebných opatrení vo vzťahu k pojednávaniam vytýčeným na tento deň do 10.00 hodiny," uviedol Adamčiak. Všetky okresné súdy v sídlach krajských súdov nemohli dnes v doobedňajších hodinách pojednávať. Ich činnosť ochromila anonymná bombová hrozba. TASR o tom v stredu 29. marca informovalo Ministerstvo spravodlivosti SR.

 

„Na podateľňu Okresného súdu v Pezinku bol v pondelok (27.3.) doručený anonym, že na okresných súdoch v sídlach krajských súdov bude 30. marca o 09.45 h bombová hrozba,“ uviedol hovorca ministerstva Peter Bubla.

 

„Predsedovia krajských súdov v spolupráci s krajskými riaditeľstvami Policajného zboru a Zborom väzenskej a justičnej stráže prijali potrebné opatrenia,“ doplnil Bubla. V dôsledku hrozby boli paralyzované všetky okresné súdy v Bratislave a Košiciach a okresné súdy vo zvyšných krajských mestách Slovenska.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies