Na Bratislavských hudobných slávnostiach dnes zazneje premiéra skladby Mariána Vargu

NETKY.SK • 11 Október 2017, 09:21 • 2 min
Na Bratislavských hudobných slávnostiach dnes zazneje premiéra skladby Mariána Vargu

BRATISLAVA - Na 53. ročníku Bratislavských hudobných slávností (BHS) v koncertnej sieni Slovenskej filharmónie dnes zaznejú skladby dvoch slovenských autorov.

slovakia

left justify in out

Zahrá ich Symfonický orchester Slovenského rozhlasu s dirigentom Mariom Košíkom.

 

"BHS sú aj prezentáciou slovenských umelcov a diel. Tu by som rada spomenula skladbu Mariána Vargu Musica concertante. Je to, žiaľ, už hommage á Marián Varga. Zazneje aj husľový koncert jubilanta, deväťdesiatnika Ladislava Burlasa, dlhoročného predsedu festivalového výboru," uviedla hlavná manažérka festivalu Izabela Pažítková.

 

Podľa nej premiérové uvedenie diela nedávno zosnulého Vargu umožní trochu netradičný pohľad na túto ikonickú osobnosť slovenskej hudby. Na pódiu s orchestrom zahrajú aj Andrej Šeban, Fedor Frešo, Martin Valihora a Vladislav Šarišský.

 

V Burlasovej skladbe Hudba pre husle a orchester sa predstaví popredný slovenský husľový virtuóz Milan Paľa. Večerný program uzavrie majestátna Dantovská symfónia Franza Liszta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona