Na Bratislavskom nočnom behu 3800 štartujúcich

NETKY.SK • 11 September 2012, 11:40 • 2 min
Na Bratislavskom nočnom behu 3800 štartujúcich

Na Bratislavskom nočnom behu 3800 štartujúcich - Ostatné športy O čoraz väčšej popularite bežeckého športu svedčí aj skutočnosť, že nadchádzajúci 4. ročník Bratislavského nočného behu - River Park Night Runn, ktorý sa uskutoční počas nadchádzajúcej soboty

slovakia

left justify in out

img

O čoraz väčšej popularite bežeckého športu svedčí aj skutočnosť, že nadchádzajúci 4. ročník Bratislavského nočného behu - River Park Night Runn, ktorý sa uskutoční počas nadchádzajúcej soboty 15. septembra je kapacitne maximálne naplnený. "Niekoľko dní pred podujatím máme prihlásených 3800 účastníkov, z toho je 1300 žien. Pôvodne sme uvažovali s kapacitou 3500 štartujúcich," informoval v utorok v Nike Eurovea za organizátorov Be Cool, spol. s r. o. technický riaditeľ podujatia Jozef Pukalovič.
      "Jarnú časť bežecej sezóny v hlavnom meste Bratislave spúšťa ČSOB Maratón, bodkou za letnou sezónou bude nočný beh atraktívnymi ulicami Bratislavy. Bežať bude aj štafeta magistrátu, v ktorej bude aj milovníčka behov námestníčka primátora Petra Nagyová Džerengová," pridal sa hovorca magistrátu hl. mesta Bratislavy Ľudomír Andrassy. Spoločný štart 9 km dlhých pretekov bude v priestoroch River Parku, beh pokračuje po nábreží, Staromestskej ulici, Obchodnú ulicu, Cintorínsku, Dunajskú, Námestie SNP, okolo historickej budovy SND a Reduty späť k Dunaju do cieľa na nábreží pri River Parku. Na štarte budú aj dvaja slovenskí olympionici, maratónkyňa Katarína Berešová a čerstvý vicemajster Európy do 23 rokov triatlonista Richard Varga. Ďalším podujatím organizátorov z Be Cool, spol. s r. o bude 1. ročník DM ženského behu v sobotu 29. septembra. Trate sú určené pre začiatočníčky na 4 km a pokročilé na 9. km. "Celá vyzbieraná suma štartovného bude určená na dobudovanie detského ihriska v Sade Janka Kráľa," informovala vedúca oddelenia marketingu DM Nicol Noseková. Športový riaditeľ oboch podujatí, jediný Slovák, ktorý dokončil olympijský maratón (na OH 2004 v Aténach), Marcel Matanin na záver tlačovej besedy predstavil logo novovznikajúceho atletického klubu Bratislava Marathon Running Club. "Cieľom klubu je ponúknuť priaznivcom bežeckého športu viacero výhod a zliav a tiež pomáhať mladým talentom," dodal nový prezident klubu.

      program Bratislavského nočného behu - River Park Night Runn v sobotu 15. septembra 10.00 registrácia 10.00-22.00 čarovný svet hračiek, stráženie detí 17.00 začiatok podujatia 19.15 tanečné vystúpenie River Park Dance School 19.40 otvorenie štartového koridoru 20.00 štart River Park Night Runn 20.10 Campana batucada - bubnová show 21.20 žrebovanie tomboly 21.30 vyhlásenie výsledkov a zozbieranej sumy na dobročinné účely.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies