Na bratislavskom letisku zaistili chránené koraly

NETKY.SK • 6 Február 2017, 16:26 • 2 min
Na bratislavskom letisku zaistili chránené koraly

BRATISLAVA - Spolu 38 kusov koralov, ktoré sú chráneným druhom, zaistili colníci na bratislavskom letisku M. R. Štefánika v priebehu víkendu. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Colného úradu Bratislava Katarína Tehlárová, pri sebe ich mal cestujúci, ktorý pricestoval pravidelnou leteckou linky z Dubaja.

slovakia

left justify in out

"Občan Českej republiky sa vracal z dovolenky z ostrova Zanzibar a v batožine mal 38 kusov koralov. Išlo o koraly, ktoré spadajú pod Dohovor o medzinárodnom obchode s ohrozenými druhmi voľne žijúcich živočíchov a rastlín (CITES)," uviedla Tehlárová. Colníci podľa nej po tomto zistení kontaktovali pracovníka Štátnej ochrany prírody Slovenskej republiky za účelom identifikácie týchto koralov. Ten potvrdil, že ide o chránené druhy morských živočíchov, a teda obchodovanie s nimi je celosvetovo zakázané.

 

"Následne bude vydané rozhodnutie o ich prepadnutí a prípad bude postúpený právnemu oddeleniu Colného úradu Bratislava na ďalšie konanie vo veci podozrenia z porušenia colných predpisov fyzickou osobou, ktorý rozhoduje o uložení výšky sankcie," dodala Tehlárová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies