Na Bratislavskom hrade sa začali vianočné trhy. Pred NR SR rozsvietia stromček

NETKY.SK • 27 November 2016, 17:08 • 2 min
Na Bratislavskom hrade sa začali vianočné trhy. Pred NR SR rozsvietia stromček

BRATISLAVA - Ľudia môžu od dnešného dňa navštíviť vianočné trhy na Bratislavskom hrade.

slovakia

left justify in out

Doteraz takú možnosť nemali, ide o novú tradíciu. Pridajú sa k trhom, ktoré sú v historickom centre Bratislavy. Program Adventu na hrade bude každý deň až do 18. decembra.

 

K dispozícii je 12 stánkov, umiestnené sú na Západnej terase. Súčasťou podujatia bude živý betlehem, hudobná produkcia a výzdoba. Návštevníci tu nájdu aj tradičnú medovinu, varené víno či kapustnicu.

 

"Vo veľkých metropolách okolie hradov a námestí žije. Som rád, že hrad, jeho nádvoria neostanú počas vianočných dní pusté," povedal dnes na tlačovej konferencii predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Nad trhmi na Bratislavskom hrade prevzal záštitu. Danko chce, aby túto tradíciu zachoval aj jeho nástupca. "Nejde o elitárske trhy, sú pre všetkých," povedal.

 

Kancelária NR SR prenajala priestory na vianočné trhy za 16.350 eur, podujatie teda neplatí. Výnos z prenájmu pošle do štátnej pokladnice. Advent na hrade organizuje spoločnosť Fimas, ktorá hradí všetky náklady súvisiace s organizovaním takéhoto eventu. V rámci prenájmu sa zaviazala urobiť aj bohatý program pre návštevníkov hradu.

 

Návštevníci trhov, ktorým sa nebude chcieť prísť pešo alebo MHD, budú môcť parkovať v okolí Bratislavského hradu. Do garáži na hrade sa nedostanú. Ešte nie sú sprístupnené pre verejnosť z dôvodu stále prebiehajúcich podujatí slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies