Na bratislavskom Hlavnom námestí rozvoniavajú dnes kulinárske špeciality

NETKY.SK • 9 August 2014, 16:03 • 2 min
Na bratislavskom Hlavnom námestí rozvoniavajú dnes kulinárske špeciality

BRATISLAVA - Bratislavským Hlavným námestím sa dnes šíri vôňa mäsových špecialít, grilovanej zeleniny, ale aj múčnikov, zákuskov a čokolády.

slovakia

left justify in out

Pod záštitou primátora hlavného mesta SR Milana Ftáčnika tu prebieha siedmy ročník Osláv sv. Vavrinca, patróna kuchárov a cukrárov. Svoje umenie, kulinárske zručnosti a chutné nápady predvádzajú renomovaní kuchári z celého Slovenska.
      

Podujatie otvoril tradičný slávnostný pochod kuchárov a cukrárov centrom Bratislavy. Následne sa začala prezentácia a degustácia pripravovaných jedál, medzi ktorými nechýba grilované a rôzne tvarované hydinové mäso, delikatesy z bravčového mäsa a rýb, grilovaná zelenina či strapačky s kapustou a údenou slaninkou. Pripravené sú tiež ukážky dekorovania a prestierania či prezentácie špeciálneho cesnaku bez typického zápachu i ovocných džúsov s dužinou. 
      

Oslavy sv. Vavrinca organizuje Slovenský zväz kuchárov a cukrárov ako člen Svetovej organizácie kuchárov a cukrárov – WACS. K partnerským kuchárskym a cukrárskym zväzom po celom svete, ktoré už desaťročia oslavujú sviatok svojho patróna sv. Vavrinca, sa pridal v roku 2007.
      


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona