Na bratislavskom Hlavnom námestí otvorili Vianočné trhy

NETKY.SK • 22 November 2013, 17:30 • 2 min
Na bratislavskom Hlavnom námestí otvorili Vianočné trhy

BRATISLAVA - Vianočné trhy na Hlavnom námestí v Bratislave dnes otvorili rozsvietením stromčeka. Otvorené budú do 23. decembra. Ako povedal hovorca Bratislavy Stanislav Ščepán, pre návštevníkov pripravili 30 stánkov s občerstvením a 50 stánkov s vianočným tovarom.

slovakia

left justify in out

"Rovnako ako v minulosti, aj tohtoročné Vianočné trhy bude sprevádzať bohatý kultúrny program, v ktorom vystúpi viac ako 700 účinkujúcich," povedal Ščepán.

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik pri slávnostnom otvorení povedal, že Vianočné trhy v Bratislave sa stali neodmysliteľnou súčasťou prípravy na Vianoce. "Je to miesto, kde sa pravidelne stretávame s ľuďmi, ktorých sme dlho nevideli," povedal Ftáčnik pri otvorení.

Ako informovala hovorkyňa bratislavského magistrátu Daniela Rodinová, po minulé roky darovali hlavnému mestu stromček súkromné osoby, avšak tento rok si ho mesto objednalo u príspevkovej organizácie Mestské lesy v Bratislave. Jedľa biela má približne 40 rokov a je vysoká 14 metrov. "Tohtoročný ihličnan dostali Bratislavčania od Lesného spoločenstva majiteľov urbáru a Lesného spoločenstva v Lamači," uviedla Rodinová.

Dnes otvoria aj Staromestské vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí. Bratislavské Staré Mesto sa tento rok pokúsi o predvianočný rekord s najväčším počtom zapálených prskaviek. Staromestské vianočné trhy budú rovnako otvorené do 23. decembra. Na Hviezdoslavovom námestí bude aj verejné klzisko. Korčuliari si budú môcť ľadovú plochu vychutnávať do 2. marca. Deti do 12 rokov budú môcť klzisko využívať po celý čas zadarmo, pre ostatných návštevníkov bude vstupné jedno euro. Novinkou tohtoročného klziska bude veľkoplošná obrazovka.

Na Hviezdoslavovom námestí bude tento rok 14 stánkov s občerstvením a 20 stánkov s vianočnými darčekmi či suvenírmi. Aj tento rok medzi nimi bude charitatívny stánok Punč pomoci, v ktorom bude každý deň od 16:00 do 18:00 predávať punč či varené víno iná nezisková organizácia alebo združenie. Výťažok z predaja pôjde na ich činnosť. V charitatívnom stánku sa napríklad vystriedajú detský hospic Plamienok, občianske združenie Vagus či Autistické centrum Andreas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies