Na bratislavské Hlavné námestie umiestnia kvôli horúčavám cisternu s vodou

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 15:11 • 2 min
Na bratislavské Hlavné námestie umiestnia kvôli horúčavám cisternu s vodou

BRATISLAVA - Na Hlavné námestie v Bratislave sa aj tento rok vráti cisterna s pitnou vodou. Pre vysoké teploty ju tam Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) umiestni už vo štvrtok 20. júna. Z približne 1000-litrovej nerezovej cisterny sa môže napiť každý, kto ide okolo.

slovakia

left justify in out

"Cisterna bude na Hlavnom námestí pristavovaná vždy, keď sa teploty vyšplhajú nad 30 stupňov Celzia," uviedol pre TASR riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy. Zatiaľ je podľa jeho slov naplánované pristavenie cisterny na štvrtok a piatok, a to od predpoludnia do večerných hodín. Už dnes cisternu umiestnili na bratislavskú Partizánsku lúku, kde prebiehalo vyhodnotenie detskej súťaže v separovaní odpadu Olompiáda. "Okrem Hlavného námestia plánujeme teda cisternu pristavovať aj na miesta, kde budú prebiehať kultúrne a spoločenské podujatia," dodal Andrassy.

V meste je tiež niekoľko pitných fontánok, ktoré spravuje mesto, mestské časti alebo mestské organizácie. Mesto obyvateľov vyzýva, aby ich neničili. "Každý rok musíme do ich rekonštrukcie investovať stovky eur a kým sa opravia, trvá to aj niekoľko týždňov," pripomenul Andrassy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona