Na Brandenburskej bráne demonštrovali protiislamskí aktivisti

NETKY.SK • 27 August 2016, 18:10 • 2 min
Na Brandenburskej bráne demonštrovali protiislamskí aktivisti

BERLÍN - Na vrchu Brandenburskej brány v Berlíne protestovali dnes približne hodinu protiislamskí aktivisti, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Demonštranti rozvinuli z tohto monumentu transparent s nápisom volajúcim po "bezpečných hraniciach". Okolo ikonickej berlínskej pamiatky sa okamžite zhromaždili davy turistov prezerajúcich si monumenty v tejto nemeckej metropole.

Polícia uviedla, že počas zásahu zadržali 15 osôb. Môžu čeliť obvineniam z prekročenia, zneužitia a porušenia zákonov o verejnom zhromažďovaní.

 

Hovorkyňa polície mesta Berlín Patricia Brämerová povedala, že výtržníci patria do krajne pravicového paneurópskeho sociálno-politického hnutia Identitarian Movement, ktoré vzniklo vo Francúzsku.

 

Nemecká Spolková spravodajská služba (BND) začiatkom augusta uviedla, že túto skupinu začala bližšie sledovať, pretože má podľa nej v pláne rozvracať demokraciu. Hnutie totiž distribuovalo letáky s textami, ktoré tvrdia, že nemecká vláda sa pokúša nahradiť nemecké obyvateľstvo moslimskými prisťahovalcami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies