Na Bojnickom zámku budú sobášiť aj dávno zosnulé významné páry

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 12:08 • 2 min
Na Bojnickom zámku budú sobášiť aj dávno zosnulé významné páry

BOJNICE - Výstavu svadobných šiat v expozícii Bojnického zámku, ako aj sobáše už dávno zosnulých významných párov z histórie tejto kultúrnej pamiatky budú súčasťou Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel s podtitulom Mŕtve nevesty, ktorý sa začne 30. apríla. Sobáš i výstavu šiat zabezpečí majiteľka svadobnej agentúry Ružena z Bojníc.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo iné svadobné agentúry organizujú najkrajší deň v živote živým nevestám, jej snom je sobášiť už dávno zosnulé významné páry z histórie Bojnického zámku. Rokovania s menovanou agentúrou, ako aj fakt, že práve vďaka nej bude mať zámok už čoskoro vo svojej expozícii výstavu šiat dám, akými boli Beatrix Aragónska, kráľovná Mária z Anjou či Natália Erdödy, potvrdil aj riaditeľ Slovenského národného múzea - Múzea Bojnice Ján Papco: "Ide o šaty obrovskej hodnoty," podotkol. Ako sa k nim agentúra dostala a či ide o ozajstné originály alebo len šikovné napodobeniny, to zámok nerieši. "Našou úlohou je sprostredkovať návštevníkom čo najviac z histórie a presne to robíme. Zodpovednosť za pravosť šiat nesie agentúra Ružena," povedal Papco.

 

Na návrh majiteľky agentúry zámok dokonca plánuje obľúbenú inscenovanú prehliadku ukončiť veľkolepou svadbou niekoľkých mŕtvych. "Nevidím na sobášení mŕtvych nič zlé. Nikomu to neubližuje, práve naopak. Doprajeme dámam, ktoré za života nezažili veľa romantiky, romantiku aspoň po smrti," vysvetlila.

 

Už počas 22. ročníka festivalu duchov a strašidiel ovládnu zámok vydajachtivé a z dávnych čias prichádzajúce mŕtve nevesty a jeho bývalé panie - Katarína Nofri, Natália Erdödy, Blanka Sforzová, Helena Leustachová, Beatrix Aragónska či kráľovná Mária z Anjou. Všetky chcú i nechcú počas festivalu duchov a strašidiel po druhý raz povedať manželské "áno" svojim vyvoleným. Festivalový príbeh bude nielen plný hudby a bujarej zábavy, ale aj divokých vášní, strastiplných spomienok, roztúžených citov a dramatických emócií.

 

Podujatie sa uskutoční v termínoch od 30. apríla do 2. mája, od 7. do 10. mája a od 15. do 17. mája.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona