Na boj proti terorizmu vyčlení francúzska vláda 425 mil. eur

NETKY.SK • 21 Január 2015, 12:14 • 2 min
Na boj proti terorizmu vyčlení francúzska vláda 425 mil. eur

PARÍŽ - Francúzsky premiér Manuel Valls v stredu predstavil nové bezpečnostné opatrenia súvisiace s pokračujúcou teroristickou hrozbou po krvavých útokoch, pri ktorých zahynulo 17 ľudí.

slovakia

left justify in out

Na ochrane krajiny pred terorizmom sa bude podľa premiéra podieľať ďalších 2680 nových príslušníkov bezpečnostných síl. Silové zložky dostanú nové zbrane a lepšie ochranné prostriedky a vybavenie. V nasledujúcich troch rokoch vyčlení vláda na nové opatrenia 425 miliónov eur. "Hrozba zostáva veľmi vysoká," vyhlásil Valls. Dodal, že Francúzsko tiež posilní svoje tajné služby a ich právomoci vrátane zjednodušenia telefónneho odpočúvania a sledovania sociálnych sietí.

 

Francúzska vláda oznámila prvú vlnu protiteroristických opatrení už minulý týždeň. Opatrenia zahŕňajú väčšie sledovanie väznených radikálov ako aj ich prípadnú izoláciu vo väzniciach. Vláda tiež podľa Vallsa plánuje s ďalšími krajinami výmenu informácií o leteckých cestujúcich v rámci Európy. K evidencii pasažierov leteckej dopravy by podľa neho mali mať prístup policajné orgány vo všetkých členských krajinách EÚ. 

 

Najhoršie útoky na francúzskej pôde za posledné desaťročia si v Paríži vyžiadali 20 mŕtvych vrátane troch útočníkov, ktorých usmrtila polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies