Na boeingoch 767 sa objavilo nové slabé miesto

NETKY.SK • 23 Jún 2010, 16:20 • 2 min
Na boeingoch 767 sa objavilo nové slabé miesto

Na boeingoch 767 sa objavilo nové slabé miesto - Svet       Boeing sprísňuje podmienky na údržbu lietadiel modelu 767, určeného na diaľkové lety. Po tom, ako technici American Airlines objavili trhliny na konzolách motorov, odporúča výrobca, aby sa robila

slovakia

left justify in out

      Boeing sprísňuje podmienky na údržbu lietadiel modelu 767, určeného na diaľkové lety. Po tom, ako technici American Airlines objavili trhliny na konzolách motorov, odporúča výrobca, aby sa robila ich údržba v kratších intervaloch. Mechanici objavili defekt náhodou, keď mali za úlohu kontrolovať iné časti lietadiel.
      Boeing spolupracuje s American Airlines na riešení technického problému a je aj v kontakte s americkým leteckým dohľadom FAA. Výrobca nemá možnosť nariadiť leteckým spoločnostiam, ktoré majú jeho lietadlá, aby robili údržbu častejšie, ale je zaužívanou praxou, že sa jeho odporúčania stávajú súčasťou oficiálnych smerníc úradov.
      Lietadlá B767 sa dostali do prevádzky v roku 1982. Boeing ich doteraz predal 986. Model sa pokladá za technicky i odchodne úspešný. Konkurentom tohto modelu Boeingu je A330 od Airbusu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies