Na Blízkom východe zatiaľ SR žiadne zastupiteľstvo nezatvorí

NETKY.SK • 6 August 2013, 14:42 • 2 min
Na Blízkom východe zatiaľ SR žiadne zastupiteľstvo nezatvorí

BRATISLAVA – Slovenské zastupiteľské úrady na Blízkom východe nezatvoria pre správy o možnom veľkom útoku teroristickej siete al-Kájda na západné ciele.

slovakia

left justify in out

"Naše zastupiteľské úrady v oblasti sú o situácii informované, zatiaľ však neplánujeme zatvoriť žiaden z nich," povedal Peter Susko z tlačového odboru rezortu diplomacie.

Po výstrahe pred teroristickou hrozbou zatvorili svoje veľvyslanectvá v Jemene a ďalších krajinách regiónu Spojené štáty, Nemecko, Francúzsko, Veľká Británia a Nórsko. Dôvodom varovania boli údajne zachytené útržky minulotýždňového rozhovoru medzi vodcom siete al-Kájda Ajmanom az-Zaváhirím a šéfom jej pobočky na Arabskom polostrove Násirom al-Vuhajším. Niektoré z veľvyslanectiev a konzulátov pre obavy z terorizmu ostanú zatvorené až do 10. augusta.

"Žiaden ďalší členský štát EÚ nezatvoril niektoré zo svojich zastupiteľstiev v regióne a ani nevydal mimoriadne cestovné upozornenia pre daný región," dodal Susko. Situáciu však podľa neho pozorne monitorujú a ak si to vyžiada vývoj situácie, podniknú príslušné kroky. "V platnosti zostávajú aj aktuálne cestovné odporúčania, ktoré sú uvedené na webovej stránke ministerstva zahraničných vecí, vrátane odporúčania pre cesty do Jemenu," ukončil. Rezort diplomacie radí do Jemenu vôbec necestovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona