Na blížiaci sa summit pozval Danko delegácie zo 41 krajín

NETKY.SK • 2 Október 2016, 10:08 • 2 min
Na blížiaci sa summit pozval Danko delegácie zo 41 krajín

BRATISLAVA - Treba reagovať na dynamický vývoj na európskej i svetovej scéne. To je jeden z dôvodov, prečo predseda NR SR Andrej Danko inicioval parlamentný summit, ktorý nesie motto „Spoznajme sa lepšie“.

slovakia

left justify in out

Dvojdňové stretnutie 41 zahraničných parlamentných delegácií na čele s predsedami jednotlivých parlamentných komôr členských krajín EÚ v Bratislave sa začína vo štvrtok 6. októbra na Bratislavskom hrade. Počas mimoriadneho neformálneho stretnutia sa uskutoční slávnostná večera v reprezentačných priestoroch Bratislavského hradu, spojená s kultúrnym programom zameraným na prezentáciu Slovenskej republiky.


„Hlavnou myšlienkou slávnostnej večere je prezentácia Slovenska ako krajiny, ktorá si ctí svoju históriu, prírodné krásy, dedičstvo predkov, národnostné menšiny i súčasnosť a je hrdá na svojich krajanov,“ informovala hovorkyňa predsedu Národnej rady Slovenskej republiky Eva Kliská. Dodala, že hrad bude počas konania akcie slávnostne osvietený.


„Hostia budú prichádzať nádvorím Hradu a úvodným zážitkom bude premietanie leteckých záberov Slovenska na steny vnútorného átria hradu so živým hudobným sprievodom,“ opísala. Delegáciám sa bude podávať slávnostné päťchodové menu s dôrazom na regionálne špeciality a sezónnosť, ako napríklad pečená cvikla, slovenské ryby a divina. Podávať sa budú výlučne slovenské odrodové vína. Jednotlivé chody večere uvedie animované video, ktoré prezentuje vybraný región, ako aj mnoho zaujímavých a často málo známych faktov o Slovensku. Po každej ukážke nasleduje kultúrny program. Hostia uvidia umelecké číslo a následne budú konzumovať vybrané jedlo.


„Okrem tradičných slovenských jedál je pre hostí pripravený kultúrny program v podobe slovenskej ľudovej hudby s prehliadkou tradičných ľudových krojov. V programe vystúpia hudobné, tanečné, spevácke zoskupenia, ktoré boli vyberané s ohľadom na žánrovú pestrosť, autentickosť, dôraz na tradíciu, kvalitu a originalitu," reagovala.


Neformálne rokovanie predsedov parlamentov sa uskutoční v piatok 7. októbra v priestoroch Reduty a je rozdelené do dvoch diskusných častí. Témami prvej časti konferencie sú súčasné hrozby európskej jednoty a prekonávanie odstupu medzi Európskou úniou a jej občanmi. Druhú časť venujú úlohám národných parlamentov, vnútornej kohézii Európskej únie a o globálne angažovanej Európe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies