Na Bilbao čaká tretí zápas s Barcelonou v priebehu 10 dní

NETKY.SK • 21 August 2015, 15:26 • 2 min
Na Bilbao čaká tretí zápas s Barcelonou v priebehu 10 dní

BILBAO - Súper slovenského vicemajstra MŠK Žilina v play-off Európskej ligy 2015/2016 Athletic Bilbao vstúpi do nového ročníka najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División nedeľňajším zápasom proti majstrovskému tímu FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

Pre obidve mužstvá pôjde o tretie vzájomné meranie síl v priebehu desiatich dní. Súperi sa stretli aj v nedávnom dvojzápase o Španielsky superpohár, v ktorom vysoko dominovali hráči baskického tímu (4:0 doma a 1:1 vonku, pozn.).


Futbalisti Athletica Bilbao ukončili v pondelok ziskom národného superpohára 31-ročný pôst, počas ktorého nezískali žiadnu trofej. Zverenci trénera Ernesta Valverdeho následne vo štvrtok 20. augusta prehrali v prvom zápase play-off EL na žilinskej pôde 2:3.


Bilbao začne ligovú sezónu proti FC Barcelona na domácej pôde šiestykrát v histórii. Z doterajších piatich vzájomných zápasov v ouvertúrach La Ligy sa trikrát z víťazstva v Bilbau tešila Barcelona, raz domáci Athletic. Jeden zápas sa skončil nerozhodne.


Posledný vzájomný duel oboch mužstiev hneď na úvod sezóny v Primera División sa uskutočnil pred dvanástimi rokmi, Barcelona zvíťazila 1:0. Pre holandského trénera Franka Rijkaarda išlo vtedy o prvý ligový duel na lavičke "Blaugranas".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies