Na bezplatné vlaky sa dá registrovať už aj cez internet

NETKY.SK • 11 November 2014, 10:52 • 2 min
Na bezplatné vlaky sa dá registrovať už aj cez internet

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. (ZSSK) začala registráciu na bezplatnú prepravu vlakom, ktorú zavedie 17. novembra, aj cez internet.

slovakia

left justify in out

Od pondelka 10. novembra sa môžu vybrané skupiny cestujúcich spomedzi študentov a dôchodcov registrovať priamo cez internetovú stránku spoločnosti (www.slovakrail.sk) a nemusia prísť k pokladniciam na železničných staniciach.

 

"Súčasne ZSSK pripravuje pre všetkých cestujúcich s nárokom na bezplatnú dopravu možnosť zakupovať povinné lístky s nulovou hodnotou cez internet od 17. novembra. Musia mať však doriešenú registráciu a prípadne aj preukaz pre bezplatnú prepravu," informovala v utorok riaditeľka odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová. Pre bezplatné cestovanie vlakmi sa do utorňajšieho rána zaregistrovalo vyše stotisíc ľudí. Najväčší záujem je medzi dôchodcami nad 62 rokov, ako aj študentmi stredných a vysokých škôl. 

 

Internetová registrácia je možná pre dve skupiny cestujúcich - dôchodcov nad 62 rokov a študentov, ktorí sú držiteľmi bezkontaktných čipových kariet (BČK) s aktivovanou dopravnou časťou na vlak. "Podmienkou je vytvorená aktívna emailová adresa na webe, cez ktorú sa overuje aktivačný kód zaslaný e-mailom na adresu, ktorú cestujúci používa. Absolútna väčšina starobných dôchodcov a značná časť študentov tak nemusí do 17. novembra prísť riešiť registráciu na železničnú stanicu. Papierový preukaz pre bezplatnú prepravu si môžu vyzdvihnúť hocikedy neskôr," spresnila Morháčová. 

 

Pri kontrole vo vlaku dôchodca nad 62 rokov predloží občiansky preukaz a študent predloží BČK s aktivovanou dopravnou časťou na vlak. Pri ďalších cestách vlakom si cestujúci zabezpečí iba nulový cestovný lístok. Dôchodcovia nad 62 rokov si dokončia registráciu priamo pri ceste vo vlaku - potvrdí ju vlakvedúci na prenosnom zariadení. Ak by to nespravil sprievodca vo vlaku, treba dokončiť registráciu v pokladnici ZSSK. Pred dokončením registrácie si táto skupina dôchodcov môže kúpiť len jeden lístok s nulovou hodnotou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies