Na bezpečnosť summitu v Bratislave dohliadalo aj takmer 250 vojakov

NETKY.SK • 17 September 2016, 11:55 • 2 min
Na bezpečnosť summitu v Bratislave dohliadalo aj takmer 250 vojakov

BRATISLAVA - Na bezpečnostných opatreniach v súvislosti s piatkovým summitom v Bratislave sa okrem policajtov podieľalo aj takmer 250 vojakov, vojenských policajtov a príslušníkov ďalších zložiek rezortu obrany.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková, vojaci hliadkovali spoločne s policajtmi a zabezpečovali ochranu dôležitých objektov. V spoločných hliadkach dohliadali na verejný poriadok v okolí hradu, letiska i výstaviska Incheba. V súčinnosti s Úradom pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR tiež 50 príslušníkov Vojenskej polície plnilo úlohy súvisiace s ochranou a sprevádzaním VIP delegátov.


"Ozbrojené sily SR nasadili na plnenie bezpečnostných opatrení takmer 250 vojakov a tri desiatky kusov techniky. Úlohy plnili príslušníci špeciálnych síl, chemici aj špecialisti na likvidáciu výbušnín. Bezpečnosť vzdušného priestoru nad hlavným mestom zabezpečovala aj letecká technika Vzdušných síl OS SR a v pohotovosti bola tiež protivzdušná obrana so systémom S 300 a vojenskí zdravotníci. Letecká pátracia a záchranná služba fungovala počas summitu v posilnenom režime," uviedla Capáková.


Rezort obrany sa podľa Capákovej podieľa na opatreniach počas celého predsedníctva Slovenska v Rade EÚ. "Na základe vládou schváleného materiálu Ozbrojené sily SR vyčlenili na celé obdobie slovenského predsedníctva do 200 vojakov pre Policajný zbor SR. Polícia ich môže využiť na základe potrieb vyplývajúcich z bezpečnostnej situácie bezprostredne pred a počas podujatí, ktoré sa budú konať v rámci predsedníctva, ak na to nebudú postačovať sily policajného zboru," vysvetlila. Ďalší vojaci sú podľa Capákovej vyčlenení ako vodiči, pre zabezpečenie presunov delegácii a vojenskí policajti sa podľa požiadaviek podieľajú na zabezpečení ochrany VIP osôb a na ďalších akciách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona